Gå videre til hovedindholdet

Den komplette guide til acnemedicin og -behandlinger

Hvad er acne?

Acne tales om af alle, og derfor er en definition af dette udtryk påkrævet. Acne er et udtryk, der typisk anvendes på porer, der er låst af talg (hvide hoveder og hudorme med andre ord), pustler, knuder eller blærer, der påvirker ens ansigt, nakke, skuldre, bryst, ryg, øvre dele af ben og arme.

Acne er et stort problem for næsten alle unge og en del voksne, og det varer i nogen tid. Dette problem er typisk for mennesker af forskellige aldre, racer og køn. Et stort antal mennesker i alle lande i verden lider af det. Det værste ved acne er et grimt udseende af pustler og ar, som ofte er konsekvenser af acne.

Acne har en betydelig social effekt. Grimme pustler får mange mennesker til at skynde sig til et apotek eller et apotek, fordi folk tror, ​​at acne har en negativ indflydelse på deres forhold til hinanden. Årligt bruger folk tusindvis af millioner af USD på verdensplan for at købe acneprodukter.

Typer af acne

  • Bumser er den mest udbredte type acne, og det er den type, det overvejende antal mennesker har, men det kan være godt at lære om andre acneformer også. Acne vulgaris er den grundlæggende type, som kun omfatter hudorme, den grundlæggende form for hudlæsioner.
  • Læsioner er små hudområder, hvor acne opstår, men begrebet læsion refererer ikke kun til hudskader forårsaget af acne. Den ydre type hudorme er defineret som aknelæsioner, og i dette tilfælde tilstopper talgstoffer talgfollikler.
  • Comedoner kaldes hudorme og whiteheads med andre ord, alt efter tilstanden af ​​en pore, lukket eller åben. I tilfælde af hudorme er åbninger af porerne hævede og fyldt med stof, der består af keratin og talg, og overfladen er sort. I tilfælde af whiteheads er porerne lukket og fyldt med sekretorisk produkt fra talgkirtlen, betændt under hudoverfladen. Folk plukker og klemmer ofte hudorme. Men at gøre det derhjemme, hvor der ikke er sterilitet, er en direkte vej til betændelse i vævet. Forskellige bakterier kan meget nemt angribe kroppen gennem en åben pore.
  • Papuller er små, faste og betændte hud, som er lidt hævet over hudoverfladen uden pus i det. Små papler kan danne klynger, da huden reagerer på acne.
  • Pustuler ligner papler, men de indeholder pus indeni. Pus består af en blanding af bakterier, hvide blodlegemer og døde hudceller. Området omkring talgfollikler og hår er den typiske placering af pustler.
  • Maculae er konsekvenser af acne, de ser ud som røde pletter. En makula er flad, det er en rød plet, noget forhøjet på hudoverfladen. Flere maculae får en persons ansigt til at se ud, som om det er betændt.
  • Noduler er faste læsioner. De gør normalt mere ondt end andre acnetyper. Denne type akne kommer dybt ind i huden og under den, og i sidste ende ødelægger de vævene. Fjernelsen af ​​knuder forårsager stærke smerter og derefter er der ar tilbage. Denne type acne er meget svær at helbrede, og den eneste behandlingsmetode for acne er isotretinoin.
  • Cyster ligner pustler på en måde. De er dannet som kapsler, og inde i dem er der pus, som er flydende eller halvflydende. Men de har større størrelse sammenlignet med pustler, og der kan være infektion i dem. Cyster trænger dybere ind i huden, og efter at de er behandlet, er der akne-ar tilbage. Af alle typer af akne er det nodulocystisk akne, som er den mest alvorlige. De kan næsten ikke behandles, og kun isotretinoin kan være til hjælp. Isotretinoin er et stof modtaget fra vitamin A.

Hvem får acne?

Den faktiske situation er, at omtrent alle over hele verden har akne. Problemerne starter, når puberteten kommer. Den er omkring 12 år, og det skyldes hormonerne. Det kan ske både med hanner og hunner. Det afhænger ikke af din oprindelse og familie. Det er meget svært at finde nogen, der er undsluppet bumserne hele livet. Under alle omstændigheder ville noget misbalancere tilstanden af ​​din hormonelle akse.

Alvorlig medicinsk acne behandling er nødvendig i mere end 40 procent af alle acne tilfælde. Normalt er det ganske muligt at undgå seriøs terapi, selvom det er umuligt at undgå at besøge en læge. Men medicin i dag giver dig et bredt udvalg af acneprodukter, som du kan få uden recept. De giver dig mulighed for at overvinde din acne.

Men det er ikke altid, at folk kan slippe af med acne så hurtigt og uden besvær. Acne er et af de største problemer med udseende fra tolv til treogtyve år gammel. Nogle mennesker lider af alvorlige former for det, og andre står over for dette problem lige som voksne. Generelt er det et mandeproblem. De møder det på grund af højere niveau af androgener sammenlignet med kvinder. Men kvinders acne afhænger af deres fertilitetscyklus og af de ændringer, det forårsager.

Normalt behandler folk ansigtsacne. Men bumser kan også forstyrre en person, der vises på ryggen, balderne, armene eller brystet.

Kamp med acne koster meget. Den sociale holdning til dette problem er af den slags, der får folk til at købe masser af acneprodukter på apoteker eller apoteker. Det er en grund til acne produkters popularitet over hele verden.

De grundlæggende årsager til acne

Acne er under alle omstændigheder ikke behageligt at have med at gøre. Samt det er ikke behageligt at studere acne. Men man bør forstå, at ethvert ubehageligt fænomen bør studeres for at kunne eliminere det én gang for altid. Folk studerer forskellige sygdomme og parasitter, fordi de er ivrige efter at vide, hvad de skal gøre for at fjerne dem fra menneskehedens liv.

Nå, eliminering "en gang for altid" er ikke tilfældet med acne. De grundlæggende årsager til acne kan være meget forskellige, og til tider er det praktisk talt umuligt at fjerne disse årsager. Det er især tilfældet, når vi taler om interne årsager til acne: hvordan bekæmper man en ting, der er i dig?
Grundårsager til acne Måske i andre tilfælde, at have sådanne interne faktorer af andre problemer folk begynder at tage nogle forberedelser i håb om, at det vil gøre. Men generelt er det ikke årsagen til acne.

De grundlæggende årsager til acne er forskellige og ikke så lette, selv i de fleste tilfælde meget svære at fjerne, og det er godt, hvis de ikke er så alvorlige, at du kan bære dem. Men under alle omstændigheder er acne generende, irriterende og så videre og så videre.

Hvad føler du med akne på ryggen? Jeg tror, ​​du har ubehag; du føler, at noget på det sted forstyrrer dig hver gang. Du kan også føle smerte, det berørte sted kan klø, og springende abscesserede hvide hoveder kan gøre dit tøj og undertøj snavset.

Det samme er tilfældet med akne, der optræder på ryggen, på skuldrene, på balderne, på ben, arme og andre steder, hvor akne kan opstå. Plus, hvis acne vises på dine hænder (arme) eller fødder (ben), kan det hæmme din aktivitet i nogle områder. Kropsacne tillader nogle steder dig ikke at bære din yndlingskjole og/eller badedragt.

Hvad føler du med akne i dit ansigt? Jeg tror, ​​at udover de virkninger, som kropsacne forårsager, vil du føle en stor bekymring for din beskadigede skønhed.

Så grundlæggende årsager til akne kan være meget forskellige, begyndende fra sådanne interne årsager som bakterier, øget talgproduktion og hormoner og slutter med uryddighed, men deres virkning er alligevel dårlig og kræver brug af acnebehandlingsprodukter.

Eksterne årsager til acne: miljøfaktorer

Mennesker er ret sårbare skabninger. De er udsat for en masse ydre faktorer, som kan være virkelig hensynsløse for dem. Og fra nogle af dem har den stakkels menneskehed ikke nogen effektive midler.

Når man hører sådanne ord, tænker han eller hun først på nogle vulkaner eller tornadoer eller tsunami. Men det sker, at et menneske kan være hjælpeløst, når det har nogle mindre problemer, som ikke forårsager nogen dødsulykker, men som ikke desto mindre er en meget, meget ubehagelig ting. En af sådanne problemer er akne.

Folk er vel ikke altid så sårbare og hjælpeløse over for acne. Men der er nogle ydre årsager til acne, som virkelig ikke kan forebygges. Nogle gange er de endda svære at undgå. Disse omfatter først og fremmest forurenet miljø, som er nævnt som en af ​​årsagerne til acne og utvivlsomt mange andre sygdomme.

Det drejer sig ofte om mennesker, der bor ved siden af ​​store industrivirksomheder, som naturligvis er kendt som store luft- og vandforurenere. Heldigvis er situationen med disse virksomheder i de seneste år blevet forbedret i miljømæssig henseende - det skyldes hovedsagelig, at der er udviklet og implementeret up-to-date gasrensningssystemer på de fleste industrianlæg, som tillader faldende støv-, kulilte-/dioxid- og svovlindhold i emissioner fra disse anlæg.

Ikke desto mindre er det underforstået, at det at bo for tæt på produktionsfaciliteter kan gøre meget skade på din hudpleje . Det gælder ikke kun luft, men også vand, som man kan svømme eller bade i, mens det kan blive forurenet af industrispildevand og forskellige kemikalier, der ofte vaskes af nedbør mv i floder og søer. Sådant forurenet vand gør meget skade på huden, og du bør ikke blive overrasket, hvis du har acne på nogle dele af din hud efter sådan svømning.

Så du bør holde dig orienteret og vide, i hvilke vandreservoirer det ikke tilrådes at svømme.

Gør ikke dig selv skade (dvs. at plukke og klemme acne), og besøg miljøvenlige steder, når det er muligt.

Acnebehandling

Naturlige acnebehandlinger er velkendte for deres sikkerhed og effektivitet. De mest populære og gennemprøvede midler og acnebehandlinger er anført nedenfor.

  • Prøv ikke at røre dit ansigt. Det er ret svært, men du skal huske det. Vi rører ofte ved vores ansigter, mens vi tænker, læser eller griner. Undlad at gnide, ridse eller røre dit ansigt med dine hænder, især hvis de ikke er så rene. Faktum er, at der kan findes mange bakterier på vores hænder, og disse bakterier kan forværre problemet med acne. Det er selvfølgelig ikke let at følge dette råd, fordi vi i de fleste tilfælde ikke er klar over, at vi rører ved vores ansigter så ofte. Bare væn dig til at kontrollere din hånd til ansigt-kontakt, og glem ikke at vaske dine hænder fra tid til anden.
  • Hvis din acne er klassificeret som mild eller moderat, anbefaler vi at bruge sådanne acneprodukter som: hudsalver, lotioner, forskellige geler og opløsninger, der indeholder benzoylperoxid, azelainsyre eller salicylsyre. Desuden kan produkter, der indeholder benzoylperoxid, bruges til acne vulgaris forårsaget af Propionibacterium acnes. Også benzoylperoxid hjælper med at reducere produktionen af ​​hudolie. Andre problemer, herunder hudorme og whiteheads, kan behandles med salicylolie, svovl og ressourcer. Desuden er salicylsyre god til at reducere antallet af acnelæsioner ved at trænge ind i oliekirtlerne og mindske deres overaktivitet.

Laserkirurgisk procedure til behandling af acne

Et stort antal mænd og kvinder henvender sig til laserkirurgi til behandling af acne. Alle ved, hvilke farlige konsekvenser anæstesi kan have. Derudover kan mange personer opleve alvorlig smerte og have brug for en lang helingstid, hvilket betyder, at de ikke vil være helt involveret i deres job og familieliv. Patienterne skal modtage yderligere tabletter for at sænke smerter, og prisen bliver større, ligesom risiciene bliver betydelige. Mange lotioner, cremer, stoffer og geler med hormoner eller kemisk oprindelse er heller ikke naturlige. Det anbefales stærkt også at afholde sig fra disse strategier.

Hvis du foretrækker økologisk acnebehandling, så planlæg grundigt derhjemme eller med din læge. Først og fremmest må du ikke forvente et øjeblikkeligt resultat som ved laseroperationer. Men med naturlig acnebehandling vil der ikke være nogen ar, ingen smertefuld og tidskrævende heling. Før du vælger nogen specifik acne behandling piller finde et tilsvarende forum med produktanmeldelser (ligesom clearpores acne behandling forum), tjek og bliv bekendt med listen over dets komponenter. Undersøg detaljerne om hver komponent og undgå risikoen for allergi. Spørg din sundhedspersonale om anbefaling. Det næste trin er at vide om virksomheden, der producerer produktet. Enhver respekteret producent skal give dig pædagogiske forholdsregler og den fulde liste over ingredienser.

Hormonal acne

Millioner af kvinder ved, hvornår det tidspunkt på måneden nærmer sig. Hormonelle ændringer i anden halvdel af cyklussen omfatter hævelse, kramper, humørsvingninger og acne. Der har ikke været meget forskning i emnet, men eksperter er enige om, at præmenstruel acne er en udbredt tilstand. Det er bekræftet, at næsten halvdelen af ​​kvinderne lider af pludselige opblussen af ​​acne næsten i en uge før deres menstruation.

Regelmæssig acnebehandling såsom aktuelle retinoider og topiske antibiotika hjælper muligvis ikke i tilfælde af hormonel acne. Din læge vil være i stand til at identificere, om din acne er hormonelt påvirket af følgende spor:

- Acne hos voksne, enten optræder for første gang eller vedvarende;
- Acneudbrud før menstruationen;
- Uregelmæssige menstruationer;
- Din huds fedtethed overstiger normerne;
- Hirsutisme (problemer med voksende hår)
- Forhøjede niveauer af androgener i dit blod.

Selvom hormonel acne normalt begynder at forstyrre kvinder på omkring 20-25 år, kan unge og ældre kvinder være modtagelige for det. Og kvinder over 30 er en risikogruppe. De regioner, der oftest angribes af hormonel akne, er underansigtet - kæbelinjen og hagen - samt ryg og bryst, hvor ansigtet stadig er det mest populære sted for pletter og læsioner.

Hvordan og hvorfor starter hormonel akne - som er relativt moderat som regel og begrænset til lejlighedsvise komedoner og små inflammatoriske knuder -? I en alder af ni eller ti begynder binyrerne at lave dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS), et androgen. Flere år senere, når puberteten nærmer sig, øger talgkirtlerne produktionen af ​​talg, hudens naturlige olie. Dette sker som en konsekvens af aktiviteten af ​​"mandlige" hormoner i en kvindes krop, såsom dehydrotestosteron (DHT) og testosteron.

Årsager til hormonal acne

Hver kvinde skal stå over for nogle ting som oppustethed, kramper, humørsvingninger og acne. Det sker hver måned. Acne anses for at være påvirket af hormoner. Forskerne har dog ikke fået noget svar på netop dette emne - indtil nu. Den sidste uge af cyklussen er karakteriseret ved hormonal acne-opblussen hos 50 % af kvinderne, bekræftede en nylig undersøgelse.

Da det er en specifik form for acne, er det højst sandsynligt, at hormonel acne ikke vil reagere på sådanne traditionelle behandlinger som topiske eller systemiske antibiotika eller topiske retinoider. Der er flere ideer, der kan hjælpe dig og din læge med at finde årsager til hormonel acne:

- Acne-opblussen går forud for menstruationscyklussen;
- Acneudbrud finder altid sted forud for menstruationen
- Rapport om uregelmæssige menstruationer
- Fedtet hud i dit ansigt, hvad er ikke almindeligt for dig
- Overdreven hårvækst, også kendt som hirsutisme
- Niveauet af visse androgener er øget

Hormonel akne begynder mest typisk omkring 20-25 års alderen, selvom den kan ramme teenagere såvel som modne kvinder over 30 år (i hvilket tilfælde den er mest vedvarende). De regioner, der oftest angribes af acne, er underansigtet - kæbelinjen og hagen - samt ryg og bryst, hvor ansigtet stadig er det mest populære sted for pletter og læsioner. Uanset at hormonpåvirket akne sjældent er alvorlig og normalt viser sig som små inflammatoriske knuder og papler, kan kvinder, der lider af sygdommen, ikke lade være med at undre sig: hvordan starter det? Hvad er årsagerne til hormonel acne?

For det første, der forekommer et stykke tid før puberteten (tæt på 9 eller 10 års alderen), begynder binyrerne at frigive specifikt androgen hormon - dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS). Androgener er såkaldte "mandlige" hormoner, selvom de også produceres af en kvindes krop. Andre "mandlige" hormoner er dehydrotestosteron (DHT) og testosteron. Alle virker som stimulanser for talgkirtlerne. Resultatet af det er en intens produktion af overfladefedt (talg), som er en af ​​hovedårsagerne til hormonel akne.

Det er årsagen til teenagers acne og fedtet hud. Drenge lider mere af "mandlige" hormoner, fordi de naturligt har flere af dem. Det er ekstremt vanskeligt at behandle acne hos unge, da deres hormonelle niveauer altid ændrer sig. I nogle tilfælde kan den første reaktion på den eksterne terapi være god, hvis læger bruger sådanne metoder som retinoider og benzoylperoxid. I nogle tilfælde skal antibiotika bruges. Men oftest giver disse medikamenter, selv kombineret med et oralt antibiotikum, ikke et langsigtet middel til behandling af acne hos teenagere på grund af de hormonelle ændringer. Hyppige tilpasninger af behandlingsforløb er ofte nødvendige.

Mange kvinder oplever dette problem under modenhed. Nogle andre oplever det måske først i tyverne eller trediverne, idet de gennemgår konstante udbrud et par dage før deres menstruationscyklus. Det sker, fordi deres østrogenniveau er det højeste i midten af ​​cyklussen (på betingelse af, at en kvinde ikke bruger hormonelle piller til prævention). Når en kvinde nærmer sig sin menstruation, er østrogenniveauet faldende. Der er også et andet hormon, der kan forårsage hormonel acne. Efter ægløsning producerer æggestokkene progesteron, der fører til fedtet hud.

Hormonniveau er også en af ​​årsagerne til hormonel acne, der sker hos gravide kvinder. På grund af hormonændringer i tredje trimester begynder talgkirtlerne at producere meget talg, og dette er årsagen til hyppige udbrud. Overgangsalderen kan også være på listen over årsager til hormonel akne. Østrogenproduktionen falder, og testosteron dominerer i en kvindes organisme.

Akne, der udvikler sig under menstruation, forsvinder ikke uden lægehjælp. Du bør konsultere hudlægen og finde acneprodukter, der kan behandle alle årsager til hormonel acne.

Top medicin mod akne

Acne er et hårdt problem for en enorm mængde mennesker. Og mange af dem mister bare deres hjerter, fordi det ofte er svært at se sig om og tegne nogle milepæle for sig selv i kampen mod acne, bare fordi acnebehandlingsprodukter er lige så mangeartede som årsagerne til acne. Og selv nogle præparater kan virkelig betegnes som top acne medicin det er ikke en garanti for, at de vil være effektive i netop dit tilfælde.

Brug benchmarking. Det er ret almindeligt i erhvervslivet at lave forskellige sammenligningsdiagrammer, for eksempel når der afholdes et udbud, og en succesfuld leverandør skal vælges. I sådanne tilfælde hjælper sammenligningsskemaer (ofte med et karaktersystem) virksomheden med at retfærdiggøre sit valg og gå efter den mest konkurrencedygtige løsning.

Det samme kan du gøre med dit acne-relaterede problem. Lav et sammenligningsskema over de bedste acnemedicin, hvor du måske nævner fremtrædende egenskaber, der vil hjælpe dig med at kende de vigtigste fordele og ulemper ved forskellige produkter og selvfølgelig at nå det endelige mål – at finde den bedste medicin mod akne, og som nemt kan findes i fora for anmeldelse af acneprodukter.

Det kan f.eks. sikkerhed, produktets omdømme osv. I skemaet kan du udvikle et system af karakterer med vægten af ​​hver funktion/indikator, og det samlede antal karakterer vil give dig en idé om, hvad der er den bedste medicin mod akne .

På din liste over funktioner kan du også inkludere en sådan funktion som handlingens kompleksitet. Komplekse produkter er som regel bedre end enkeltvirkende. For eksempel kan sådanne komplekse præparater bestå af piller og gel i en pakke.

Dette er den bedste mulighed, fordi det kan hjælpe med at eliminere både interne årsager til acne, for eksempel uhensigtsmæssigt niveau af hormoner (ved hjælp af piller) og eksterne – øget talgproduktion, blokering af hudporer (ved hjælp af gel). Det vil helt sikkert give mere effekt, hvis du virkelig vil af med acne. Så tildel en høj vægt (prioritet) til denne funktion i dit topskema til sammenligning af acnemedicin.

Naturlig acne kropsvask

Faktisk er der ikke så mange forberedelser, der kan bestrides om retten til at være det samme. Men alle forstår, at naturlig acne kropsvask er en god udvej, hvis du lider af denne ikke dødelige, men stadig meget ubehagelige og besværlige sygdom. Det mest kraftfulde argument er, at naturlige præparater altid har færre bivirkninger end unaturlige.

Hvis du ikke tror på, kan du læse enhver manual til en kemisk genereret acne-kroppsvask, og du vil forstå. Bivirkningerne er kun mangeartede. Behandling af kropsacne er ikke så let, og det er heller ikke så sikkert, når du tager sådanne præparater.

At tænke på dit helbred er en god ting, og det er indiskutabelt godt, når du ikke kun tænker på det nuværende øjeblik i dit helbred, men også på konsekvenserne af den behandling, du anvender på enhver sygdom, du har.

Så hvilket stof kan bruges og menes at være virkelig velegnet til naturlig acne kropsvask? Det er forskellige urter, mineral- og vitaminbaserede præparater. Men der er også nogle meget brugte produkter, som ikke er naturlige og kan give nogle bivirkninger.

Først er benzoylperoxid. Det er et ret velkendt aknebehandlingsprodukt og har en relativt mild virkning, så det anbefales ofte til brug i nogle ikke særlig hårde tilfælde, som et generelt middel til at bekæmpe akne. Men på trods af det faktum er benzoylperoxid og dets kemisk modificerede versioner et spørgsmål, der tørrer huden, så nogle uønskede bivirkninger kan forårsages af det.

Retinoider er stoffer i forhold til vitamin A. Generelt er disse noget i retning af kunstige analoger af dette vitamin. Da vitamin A bør indtages for at forbedre huden og slippe af med acne, da retinoider er nyttige til ekstern behandling af acne. Men alligevel har de kunstig oprindelse og kan påvirke huden skadeligt, især en af ​​dem kaldet isotretinoin. Retinoider som isotretinoin har så lang en liste af bivirkninger, at det er mere skræmmende end selve acne.

Sådan bruges retinoider til acne

Retinoider er ikke så harmløse, som f.eks. naturlige præparater til behandling af acne er. Retinoider er faktisk kun kemiske stoffer, der bruges til aknebehandling. På trods af at de er i forhold til retinol (Vitamin A), er de faktisk ikke så nyttige som dette vitamin og bør i modsætning til vitaminer bruges meget forsigtigt.

Det drejer sig især om retinoider, der anvendes oralt, mest fordi de er mere kraftfulde i deres virkning og ordineres i tyngste tilfælde (det mest kendte retinoid, som anvendes oralt, er isotretinoin - måske det mest kraftfulde lægemiddel til acnebehandling). Hovedårsagen til, at retinoider skal bruges så forsigtigt, er det faktum, at de ikke er naturlige. Aknebehandling med retinoider er ikke desto mindre ret effektiv.

På trods af at nogle retinoider (kun blandt dem, der bruges eksternt – i nogle lokale områder af huden) sælges uden recept, anbefales det ikke at bruge dem uden at konsultere en læge. Dybest set er disse receptpligtige medicin mod acne. Sagen er, at retinoider på grund af deres unaturlighed har visse bivirkninger, som i nogle tilfælde kan være ret alvorlige.

Lær hvordan du bruger retinoider til acne og find de foranstaltninger, der stærkt anbefales at udføre, før du vælger og bruger retinoider:

  1. læs en manual eller anmærkning eller anden information, der er vedlagt præparatet, og følg de forskrifter, der er nævnt i denne manual;
  2. spørg en læge om brugsmetoden og hyppigheden af ​​brugen, samt om de nødvendige forholdsregler, når du tager præparatet;
  3. overhold den foreskrevne dosering omhyggeligt;
  4. giv ikke op med at tage præparatet samt ikke at ændre dosis uden at konsultere en læge;
  5. informer lægen om eventuelle bivirkninger eller andre uventede problemer, som dukker op under behandlingen.

Hvordan bruger man retinoider til acne? Måske er brug af retinoider ikke en slags stor videnskab, men de bør bruges forsigtigt, fordi disse produkter ikke kan være helt sikre. Hvis du leder efter en mere sikker medicin, er det bedre at vende sig til naturlig acne medicin.

Hvad er isotretinoin?

Hvad er din viden om isotretinoin? Måske har du hørt, at isotretinoin er et af retinoider og er et syntetisk fremstillet lægemiddel, der bruges til acnebehandling, som andre retinoider er. Ligesom isotretinoin er en syntetisk i forhold til retinol, er sidstnævnte kendt for os som vitamin A. Men selvfølgelig er isotretinoin i ingen af ​​tilfældene ligner vitamin A i sin virkning eller i andre parametre forbundet med ved at bruge dette præparat. Så hvad er der ellers almindeligt kendt om isotretinoin?

De mennesker, der ved meget om stoffet, er helt naturligt for det meste dem, der beskæftiger sig med acnebehandling, dvs. læger og deres patienter. Det er under alle omstændigheder ikke godt at være sidstnævnte, fordi der også er nogle fakta, der er kendt om isotretinoin, som bestemt ikke vil tilføje dig nogen tillid, når du bruger dette lægemiddel. Isotretinoin, og det er hovedårsagen til, at du i det mindste skal passe på med at bruge det, for ikke at sige mere, at du burde være bange for at bruge isotretinoin.

Se, isotretinoin er blot et af de stærkeste lægemidler, som overhovedet anvendes til aknebehandling. Og husk også på, at det ikke er et naturligt produkt, så det kan ikke være så kompatibelt med din organisme, som det kunne være. Så kraften af ​​dette lægemiddel såvel som dets unaturlighed er lig med meget stærke bivirkninger forårsaget af det. Og da isotretinoin er det stærkeste aknebehandlingsprodukt, har det de mest alvorlige bivirkninger. Graviditet er den største kontraindikation mod at bruge isotretinoin – gravide kvinder bør aldrig bruge dette lægemiddel, fordi det er i stand til at gøre store problemer med deres fremtidige børn.

Hvad du kan gøre med dette, er enten ikke at bruge isotretinoin, eller forsøge at undgå at bruge det på forhånd. Se, på grund af dets styrke er isotretinoin generelt kun ordineret i ekstreme tilfælde. Og sådanne tilfælde er generelt ikke så svære at undgå.

Behandlinger mod acne

Hvis du ønsker at behandle acne effektivt, så bliver du nødt til at finde de rigtige produkter til en passende pris for at klare dig med problemet. Det kan til tider virke som om, at det er svært at opfylde det i den nuværende markedssituation.

Selvom der er en bred vifte af håndkøbs naturlige hudplejeprodukter og anti-acne behandlinger, virker de fleste af dem ikke rigtigt og er ude af stand til at bringe dig tættere på den sunde klare hud, de lover. Husk også, at selv de kosttilskud, som oftest købes og bruges af forbrugere, kan forårsage nogle uønskede bivirkninger.

Så vælg først en effektiv urtebehandling efter at have læst en lang række anmeldelser på acne-fora og gå efter hudplejesystemet, der består af flere komponenter, da det betyder, at et sådant system kan løse acneproblemet på forskellige niveauer.

Du kan finde flere anti-acne behandling tips i acne behandling forum.

Acne-ar

Acne-ar er de arvævsmærker, der efterlades af acne-bumser, som ikke var blevet behandlet eller var blevet betændte. Acne ars størrelse, hyppighed og type afhænger af flere genetiske faktorer, som er specifikke for hver person. Nogle personer er mere tilbøjelige til at have acne ar på grund af deres arv og hudtype. Dette er grunden til, at alle, der ønsker at behandle acne, skal sørge for, at deres læsioner heler ordentligt og permanent.

Milde og bløde akne-ar tager op til otte uger om at forsvinde. Hvis acnebehandlingerne ikke virker, så tal med din læge igen, og han eller hun vil hjælpe dig med at vælge en stærkere acnebehandling for ar, såsom retinoider-baseret acnebehandlingscremer. Dette gøres for at forhindre akneudbrud og for at muliggøre afskalning af hudceller omkring acne-arene.

Den bedste måde at tage sig af acne ar på er at forebygge acne ved at bruge en acne behandling. Dette kan sætte en stopper for den grundlæggende årsag til acne, behandle acne og til sidst forhindre acne ar.

Sommer vs. acne

Sommeren er i fuld gang. De fleste mennesker bruger meget tid udendørs for at gøre op med de endeløse vinter- og forårsmåneder. Vi planlægger vores ferier på forhånd, laver fester på stranden, går en tur i solen, nyder hver solskinsdag og glemmer de farer, vi er udsat for, mens vi tilbringer tid i solen.

Det er ikke en hemmelighed, at vi sveder mere, når vejret er varmt. Det er bevist, at sved gør problemet med akne værre. Vi tørrer vores ansigter ofte, når det er varmt, hvilket ikke er et godt valg, hvis du har akne. Det bedste du kan gøre er at vaske sveden væk med varmt vand. Husk at vaske dit ansigt forsigtigt. På grund af udsættelse for sol og vind bliver vores hud meget tør. Det flager, kværner og føles stramt. Det er meget vanskeligt at behandle tør hudskader. Derudover bidrager vind til at tilstoppe porerne. Derfor er det vigtigt at pleje din hud om sommeren med de rigtige produkter til aknebehandling.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

En omfattende guide til brystforstørrelse: naturlige midler eller kirurgi?

Brystforøgelse Hundredtusindvis af kvinder over hele verden ville ønske, at de havde større bryster. Ikke desto mindre vil størstedelen af ​​disse kvinder aldrig forfølge nogen form for brystforstørrelse. Selvom de ville elske at have større bryster, er disse kvinder ikke villige til at udsætte sig selv for farerne eller fornærmelserne ved brystforstørrelsesoperationer - og hvem kunne bebrejde dem? Helt ærligt, de fleste brystforstørrelsesoperationer skaber mindre end perfekte resultater. Selv kvinder, der vælger en beskeden B-kop- eller C-kop-forbedring, kan ende med unaturlige eller ujævne implantater. Når man tænker på, at kvinder med implantater har en stigning på 21 procent i kræft, synes operationen næppe det værd. De fleste intelligente kvinder vil hellere leve med en skuffende A-kop end at bruge tusindvis af dollars på at bringe deres helbred i fare for at få større bryster. Den gode nyhed er, at der er et helt naturligt urtealternativ. Undersøgelser viser, at kvinder, der tag

Forståelse af mandlig infertilitet: Hvordan fremmer man mandlig reproduktiv sundhed?

Der er nogle par, der bare ikke kan blive gravide efter mange forsøg inden for et år. Når problemet identificeres at være hos manden, omtales det som mandlig infertilitet. Ifølge statistikker udgør mandlig infertilitet en tredjedel af de rapporterede infertilitetstilfælde. En mand er diagnosticeret med mandlig infertilitet , når der er et problem med hans ejakulation eller hans sædtal. Ejakulation er, når sæd frigives gennem penis under orgasme. Når manden ikke kan frigive sæd ordentligt for at gøre kvinden gravid, kan han lide af: erektil dysfunktion, for tidlig ejakulation, retrograd ejakulation (hvor sæden skubbes tilbage i blæren) eller komplikationer fra operation eller strålebehandling. En mands sæd kan også være "unormal", som siges at være misdannet og har en kort levetid. Sæden kunne således ikke "svømme" korrekt. Dette skyldes unormal udvikling eller betændelse i testiklerne og hævede vener i pungen. Denne tilstand opvarmer indersiden af ​​pungen og kan