Gå videre til hovedindholdet

Hvad er acne? En omfattende oversigt over akne, bumser og hudorme: Symptomer, årsager, behandlingsmuligheder

Med al denne snak om akne kan vi lige så godt prøve at definere tilstanden lidt. Acne er det almindeligt anvendte navn for porer, der er tilstoppet af talg (også kendt som whiteheads og hudorme), bumser, knuder eller cyster, der kan forekomme på ansigt, nakke, skuldre, bryst, ryg, overarme og overben.

De fleste teenagere og en del voksne lider af akne i mere eller mindre længere perioder. Tilstanden er ikke begrænset til nogen aldersgruppe, race eller køn. Det påvirker hundreder af millioner af mennesker over hele verden. De største problemer med acne er det ubehagelige udseende af bumser og de ar, de kan efterlade.

Typer af acne

Selvom bumserer langt den mest almindelige form for akne og den, de fleste mennesker sandsynligvis vil støde på eller lide af, skal du vide, at der også er andre former for. Den enkleste form er acne vulgaris, som kun indeholder komedoner, den enkleste af læsioner.

Læsioner er små pletter af hud, der er påvirket af acne, selvom udtrykket "læsion" ikke er begrænset til de ændringer, der frembringes af acne i hudvæv. Acne læsioner er den ydre form for komedoner, talgfolliklerne tilstoppet af overskydende talg.

Comedoner er kendt som hudorme og whiteheads, afhængigt af om poren er åben eller ej. Hudorme er porer, hvis udspilede åbninger er blokeret af en blanding af keratin og talg, der er sværtet ved overfladen. Whiteheads er lukkede porer fyldt med sekretet fra talgkirtlen, der svulmer op under vævet.

Comendoner er det sædvanlige mål for plukning og klemning. Men at åbne en follikel under de mindre end sterile forhold i dit hjem vil sandsynligvis resultere i en let infektion. En åben pore er et indgangspunkt for alle slags bakterier.

Papules – Papulen er en lille, solid sædvanligvis inflammatorisk forhøjning af huden, der ikke indeholder pus. Meget små papler kan også forekomme i klynger på grund af vævets reaktion på acne.

Pustuler – Pustler er små betændte forhøjninger af huden, der er fyldt med pus. Pus er en kombination af bakterier, hvide blodlegemer og døde hudceller. Pustler dannes normalt omkring talgfollikler og hår.

Maculae – En macula er en rød plet på huden efterladt af en acnelæsion. Maculae er flade, røde og skiller sig ud mod den omgivende hud. En gruppe af maculae giver ansigtet et betændt aspekt.

Nodules – Nodulen er en solid læsion, en af ​​de mest smertefulde læsioner forårsaget af acne. Noduler har tendens til at strække sig ind i de dybere lag af huden og vides at føre til vævsdestruktion. De kan være meget smertefulde at fjerne og efterlade ar. Nodulær acne er en alvorlig form for acne, der kun behandles med isotretinonin.

Cyster – Cyster er læsioner formet som kapsler og indeholder flydende eller halvflydende pus svarende til det, der findes i pustler. Cyster er dog større end pustler og kan blive inficeret. Cyster strækker sig også dybere ind i huden og efterlader arvæv. Nodulocystisk acne er sandsynligvis den værste type acne, man kender til. Det er modstandsdygtigt over for behandling og reagerer kun på isotretinoin, stoffet opnået fra vitamin A.

Hvem får acne?

Tro det eller ej, næsten alle i verden får bumser. Når kroppen skifter til et højere gear, og puberteten begynder i alderen af 12 begynder hormonerne at tage over. Det er lige meget, om du er en mand eller en kvinde. Det er lige meget, hvor du kommer fra, og hvem dine forældre var. Jeg har aldrig hørt om en person, der havde holdt sig fri for uren i alle årene af sit liv. Uanset om det er mad eller forurening, vil noget sikkert forstyrre din hormonbalance før eller siden.

Mere end 40 procent af alle teenagere udvikler tilfælde af acne, der er alvorlige nok til at berettige medicinsk behandling. De fleste tilfælde løses normalt uden behov for smarte behandlinger, selvom mere end én tur til lægen er påkrævet. Men moderne videnskab har produceret en lang række receptpligtige og håndkøbsmedicinske acnemedicin for at hjælpe folk med at håndtere deres acne uden unødig smerte.

Men ikke alle acne tilfælde kan behandles helt så let. Acne kommer og går af sig selv, mellem tolv og treogtyve, men nogle mennesker udvikler svære former for acne, mens andre får acne for første gang som voksne. Dette er mest tilfældet for mænd. På grund af det højere niveau af androgener i deres systemer, er mænd langt mere tilbøjelige end kvinder til at lide af acne. Hos kvinder er acne forbundet med deres fertilitetscyklus og de hormonelle ændringer, det medfører.

Mens de fleste tilfælde af acne er begrænset til ansigtshuden, oplever de fleste mennesker, der lider af denne tilstand, i det mindste lejlighedsvise hudorme eller bumser ned ad armene, på ryggen, brystet eller endda på balderne.

Årsager til akne

Faktum er, at akne er resultatet af overaktive hormoner. Og nutidens miljø har skabt så forfærdelige hormonelle ubalancer, at vores kroppe kæmper for bare at blive ved med at arbejde med 100 % effektivitet.

Vi har tusindvis af meget fine hår på vores ansigter, bryst og øvre ryg. Under vores hud, og knyttet til hver af disse hårsække, er talgkirtler, som producerer et olieagtigt stof kaldet talg. Normalt er talg en god ting, da det forhindrer vores hud i at tørre ud, får vores hud til at gløde og holder den også blød og smidig.

Men acne er forårsaget af overaktivitet af disse kirtler, som så producerer for meget talg og udskiller de olieagtige stoffer på vores hud.

Gennem tiden betyder pubertetens begyndelse og de naturlige ændringer i den unge krop, at der sker hormonelle ændringer. Kvinder udsættes også regelmæssigt for øget hormonaktivitet indtil overgangsalderen.

Men det er nu velkendt, at vores miljø har haft en enorm indflydelse på os - vores størrelse, vægt, vækst- og aldringsmønstre, fertilitet og generelle sundhed er alle påvirket af mængden af ​​forurening og kvaliteten af ​​luften, vi indånder, af mængden af UV-stråler fra solen, af den mad vi spiser og af det vand vi drikker og bader i.

Det kød og mejeriprodukter, vi spiser, indeholder vækststeroider. Der er spor af pesticider på næsten alle de frugter og grøntsager, vi indtager. Produkter som hvede og sukker kommer fra genetisk modificerede afgrøder. Vores vand indeholder kemikalier til at dræbe skadelige organismer, som kan gøre os syge.

Niveauet af hormoner i vores kroppe er hovedsagelig ansvarlig for at få kirtlerne til at producere et overskud af olie. Til sidst kombineres dette med den ujævne udskillelse af døde hudceller og ender med at tilstoppe vores porer.

Når vores porer bliver tilstoppet, forårsager det hudorme og whiteheads, som kan forblive tilstoppede i vores porer i årevis. Mere alvorlige acneproblemer som bumser, knuder og cyster dannes, når bakterier bliver en del af blandingen.

En bakterie kaldet Propionibacterium acnes lever normalt harmløst på din hud, men når overskydende olie begynder at tilstoppe porerne, lever den af ​​talg og producerer kemikalier og enzymer, som forårsager en reaktion fra kroppens immunsystem. Huden bliver betændt og kan derefter føre til et udbrud af bumser, smertefulde knuder (under huden) eller cyster. Acne knuder og cyster kan briste og sprede infektion i hudvæv, som derefter kan resultere i dybe og permanente ardannelser.

Du kan umuligt kontrollere alle de faktorer, der forårsager acne, men der er acne behandlingssystemer, der er specielt formuleret til at kontrollere acne-fremkaldende bakterier internt og eksternt.

Acne's sociale påvirkning

Acne's sociale påvirkning er enorm. Det ubehagelige syn af bumser får mange mennesker til at løbe til det nærmeste apotek eller apotek på grund af den opfattede indflydelse acne har i sociale relationer. Hvert år bruges hundredvis af millioner af dollars hvert år rundt om i verden på anti-akne-produkter af mennesker på fem kontinenter.

Acne er en af ​​de mest besværlige vor tids forhold. Mens de fleste mennesker, der lider af acne, ikke oplever nogen form for fysisk ubehag, kompenserer de for dette ved psykologisk ardannelse. Denne effekt er ikke blevet undersøgt i dybden, fordi acne er en almindelig, ikke-truende tilstand, der kommer og går af sig selv, og eventuelle psykologiske effekter forbundet med det blev ikke set som særlig vigtige.

Imidlertid har acne en stærkere end antaget indflydelse på menneskers liv i dag. Undersøgelser udført af forskere viste, at personer, der lider af acne, også viser:

  • Lav selvtillid
  • Frustration
  • Følelser af utilstrækkelighed
  • Depression
  • Nægtelse af socialisering
  • Lavt selvværd

Disse effekter udløses af den negative effekt acne har på udseendet og den deraf følgende frygt for negative reaktioner fra andre. Mennesker, der lider af akne, kan ende med at leve et utilfredsstillende liv og fejle i skole, job og social interaktion.

Voksenakne

Ofte kaldet den mørke side af acne, voksen acne er et af de pinlige emner blandt voksne, hovedsagelig fordi de fleste mennesker slipper af med det naturligt, når de bliver ældre. Officielle statistikker viser, at acne påvirker 25 procent af alle voksne mænd og 50 procent af voksne kvinder på et tidspunkt i deres liv. Det gør det til et ret stort problem, især i nutidens verden, hvor det sociale liv er meget vigtigt, og det fysiske udseende spiller en afgørende rolle i alles karriere. Et ansigt fyldt med røde pletter er slemt nok for en teenager, men uendeligt meget værre for en voksen.

En af de første ting, der kan udledes af de statistiske data, er det faktum, at acne ikke er helt ualmindeligt blandt voksne. Voksen acne er normalt delt mellem alvorlige tilfælde af acne, der aldrig forsvandt, og opblussen af ​​sovende acne hos personer i alderen 30 til 40. Der er også tilfælde, hvor folk udviklede acne for første gang som voksne, selvom sådanne tilfælde er noget sjældne og udløst for det meste af kemikalier eller kronisk fysisk pres på huden. Årsagerne til voksen acne er ikke helt forstået af videnskaben. Det menes, at hormoner er ansvarlige for en vis del af tilfældene, hvilket betyder, at nogle mennesker formåede at begrænse deres akne med hormonbehandling. Under alle omstændigheder berettiger voksen acne en tur til lægen.

Uanset dens rødder har voksenakne den samme M.O. som de almindelige former. Talgen, et olieagtigt stof, der udskilles af talgkirtlerne, der er knyttet til hårsækkene, blandes med døde hudceller og tilstopper folliklen. Således begynder bakterier at trives i det lukkede miljø, og folliklen svulmer op med hvide blodlegemer og bakterier, der dræber hinanden indeni. Forsøg på at løse situationen ved at åbne bumserne har også en tendens til at forværre situationen ved at udsætte ubeskyttet kød for flere bakterier.

Voksne, der lider af acne, bør undgå stærke rengøringsmidler, der indeholder stærke kemikalier. Kvinder bør også være forsigtige med deres make-up, mens mænd bør forsøge at barbere sig uden at beskadige deres hud i processen. Udsættelse for støv og forurening er en anden ting, der skal undgås, og huden bør holdes så ren som muligt uden at overdrive.

Varige virkninger af teenacne

Teenageårene er en prøvende tid for enhver teenager. Selvom alle voksenlivets bekymringer stadig ligger langt ude i fremtiden, er teenagere ikke ligefrem glade. Barndommens skødesløshed og uvidenhed giver plads til oprør og spørgsmål om ens plads under solen. At lede efter deres egen vej gennem livet føler teenagere sig ofte usikre og misforståede. Desværre, hvis søgen efter et sted i verden ikke er nok, skal teenagere også håndtere hudproblemer, såsom acne. Denne grimme tilstand er mange teenageres forbandelse på grund af de virkninger, den har på psykologisk niveau.

Der skal ikke meget til for at skabe et negativt selvbillede hos en teenager. De fleste af dem er i det mindste noget usikre på deres ydre udseende på grund af forskellige reelle eller imaginære skavanker. Men en reel tilstand, der forårsager ægte ubehag og markerer et ungt ansigt, er noget helt andet. Teenageres skrøbelige selvbillede og selvrespekt er hårdt presset til at klare det pres, som andres meninger udøver, og de sammenligninger med forskellige rollemodeller, som teenagere selv finder. I ekstreme tilfælde bliver det negative selvbillede til selvhad, og den skæmmende tilstand ses som et grusomt instrument til selvstraffelse for ikke at hæve sig til en eller anden standard.

Unge lever i små verdener. Forældre, venner og den amorfe gruppe af halvkendte skolekammerater er grænserne for deres sociale liv. Naturligvis har teenagere en tendens til at lægge større vægt på den ros eller kritik, der kommer fra deres venner eller skolekammerater, med den begrundelse, at forældre elsker dig alligevel og er fatalt forudindtaget. Men da teenagere kan være meget grusomme mod hinanden, er kritikken af ​​skolekammerater ofte uvenlig og ment til at såre. Dette tjener til at øge følelsen af ​​angst og stress, hvilket resulterer i tilbagetrækning fra det sociale miljø til en privat verden af ​​smerte og skam.

Unge mennesker er frygtelig seriøse omkring ydre fremtræden og kritik. De er stadig væk fra den tidsalder, hvor mennesker kommer overens med sig selv og er ikke længere interesseret i, hvad andre siger eller tænker. At skjule sin krop eller ansigt og skamme sig, bare fordi en anden sagde, at det er det, man skal gøre, er en fejl, og teenagere bør hjælpes til at se dette. Acne kan besejres med vedholdenhed og ved at bruge de rigtige produkter. Men de psykologiske virkninger af acne skal også bekæmpes, ellers forsvinder de måske aldrig. Den unge mand, der hadede sig selv for at have bumser i ansigtet, bliver til den voksne, der hader sig selv for at være lidt overvægtig eller ikke tjene så mange penge som en kollega.

Følelsen af ​​ubehag og skam ved sig selv forsvinder ikke altid med tiden. Nogle gange finder den bare et nyt problem for at fungere som dens strømkilde. Dette er den vedvarende effekt af acne: et dårligt selvbillede, en mangel på selvtillid og en følelse af at være dårligere stillet, når man sammenligner sig med andre mennesker. Disse stemninger og tankegange kan ødelægge enhvers sociale liv, og ofte kommer de også i vejen for faglig udvikling. Desværre er acne ikke kun huddyb. Dette er hovedårsagen til, at du bør finde aknebehandlingen, så snart du har brug for en.

Acne-ar

Acne-ar er de mærker, der efterlades af læsioner, der ikke var helet eller var blevet betændt. Deres størrelse, hyppighed og type afhænger af forskellige genetiske faktorer, som er særlige for enhver person. Nogle personer er mere tilbøjelige til at se ar dannes på deres hud på grund af deres arv og hudfarve. Det er derfor, mange mennesker ønsker at sikre sig, at deres læsioner heler ordentligt.

Der er kun to typer af acne ar. Det enkleste ar er intet andet end en hudplet med en brun, lyserød eller lilla farve, et vidnesbyrd om, at en bums havde været der. Den anden type kaldes ispiksarret, og det er et lille hul i huden, hvor læsionen plejede at være. Ar efterlades normalt kun af betændte læsioner, såsom pustler, knuder eller cyster. Men at åbne en comedo kan resultere i en betændt læsion og et ar.

Pigmenterede ar er resultatet af hudens egen proces med at genopbygge den naturlige farve i det helende væv. Koncentrationen af ​​pigment kan sænkes med forskellige typer behandlinger, såsom blegecremer, lotioner eller laseroperationer. Valget af håndkøbsprodukter bør afhænge af typen og sværhedsgraden af ​​din acne. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal vælge, så tal med en hudlæge.

Milde acne ar tager op til seks uger at forsvinde. Hvis håndkøbs-akneprodukterne ikke virker, så tal med din læge igen, og han eller hun vil anbefale dig en stærkere behandling for ar, muligvis endda cremer baseret på retinoider. Dette gøres for at forhindre acne-opblussen og for at fremme udskillelsen af ​​hudceller i og omkring arrene.

Det næste niveau i behandling af acne ar er den kemiske peeling af din hud. Lykolsyre, salicylsyre eller mælkesyre bruges til at skrælle det beskadigede øverste lag af huden væk og udløse dannelsen af ​​et nyt og glattere lag. Denne procedure kan være gavnlig selv for aktiv acne. Peeling udføres normalt over en periode på uger eller måneder og er for det meste effektive mod pigmenterede ar.

Den anden type acne-ar behandles mere almindeligt med dermabrasion eller laser-resurfacing. Dermabrasion betyder, at det øverste lag af huden fjernes ved hjælp af en højhastigheds roterende stålbørste eller diamantbelagt sten. Denne procedure kræver mere end én session for hvert ar og har ulempen ved slet ikke at fjerne arret. Det gør det simpelthen mindre synligt.

En bedre behandling for acne-ar er laser-resurfacing af huden. I lighed med effekten af ​​soleksponering bruger læger det koncentrerede lys fra laserstrålen til at brænde en mindre eller større del af det øverste lag af huden af. Mange hudlæger og kosmetiske kirurger anbefaler denne procedure frem for dermabrasion.

Den bedste måde at tage sig af problemet med acne-ar er at bruge en acne-behandling, der virkelig kan hjælpe din krop med at sætte en stopper for den grundlæggende årsag til acne og simpelthen forhindre ar overhovedet.

Variationer af svær akne

Alvorlige former for akne rammer få mennesker. Imidlertid udgør de store vanskeligheder for de mennesker, der lider. De er ekstremt skæmmende og kan forårsage psykologiske virkninger på den syge.

Acne conglobata er en kronisk og svær form for acne vulgaris (almindelig acne). Det er normalt karakteriseret ved dybe bylder, alvorlig betændelse, alvorlig skade på huden, ardannelse, hudorme er normalt iøjnefaldende og udbredt. Det vises ofte i ansigtet, brystet, ryggen, lårene, overarmene og balderne. Det rammer normalt dem, hvis alder er mellem 18-30 år.
I acne conglobata dannes inflammatoriske knuder omkring flere komedoner, der gradvist øges i størrelse, indtil de nedbrydes og udleder pus. Dybe sår kan dannes under knuderne, hvilket fører til keloid-type ar, og skorper kan dannes over dybt ulcererede knuder

Acne conglobata kan være forudgået af acne cyster, papler eller pustler, der ikke heler, men i stedet hurtigt forværres. Lejlighedsvis blusser acne conglobata op i acne, der havde været i dvale i mange år.

Acne fulminans er en pludselig opstået meget destruktiv inflammation, som normalt rammer unge mænd. Symptomer på svær nodulocystisk, ofte ulcererende acne, ømme led og feber er tydelige. Det kan skyldes mislykket behandling af acne conglobata. Det reagerer ikke godt på antibiotika, så accutane og orale steroider ordineres normalt. Kortikosteroider eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler kan gives for at reducere inflammation. Angreb af acne fulminans kan gentage sig, og patienten kan udvikle acne, der kræver langvarig behandling med isotretinoin.

Gram-negativ folliculitis er en komplikation ved misbrugt og langvarig brug af antibiotika. Patienter med denne type acne behandles normalt med accutane, da det er kendt for at være effektivt mod gram-negative bakterier. Ordet "Gram" refererer til en blå farve, der bruges i laboratorier til at opdage mikroskopiske organismer. Visse bakterier farver ikke blåt og kaldes "Gram negative."

Pyoderma faciale er den type acne, der rammer kvinder, der hovedsageligt tilhører aldersgrupperne 20-40. Det er begrænset til ansigtet, fremstår pludselig som både dybe og overfladiske cystiske læsioner i ansigtet med indbyrdes forbundne "tunneler" mellem cyster, rødlig betændelse i huden og let hævelse (ødem) i huden, varer sjældent mere end et år eller så, og er ikke forbundet med fedtet hud.

Hudplejetips til personer, der lider af acne

Vær blid

 Den første ting at huske er, at du skal være blid med dit ansigt. Vask ikke dit ansigt med varmt eller koldt vand. Brug lunkent vand og et mildt rengøringsmiddel to gange om dagen og efter din træning i fitnesscentret, hvis du træner. Undgå almindelig sæbe og andre sådanne produkter, der er fyldt med skrappe kemikalier. Hvis du ikke er bekendt med rensemidler, så spørg en læge til råds.

Vask dit ansigt forsigtigt og skyl grundigt. Pud dit ansigt tørt og undgå at skrubbe. Skrubning kan åbne tusinde usynlige læsioner i din hud, som er den perfekte yngleplads for bakterier.

Hold dine hænder væk fra din hud

Selvom det er imod dine instinkter, skal du lære at holde dine hænder væk fra bumser og andre læsioner. At klemme bumser er en dårlig idé, medmindre det udføres under sterile forhold af en læge.

Til fyrene

Hvis du skal barbere dig, så vær meget forsigtig med det. Kør en test på dig selv og se, hvilken type barbermaskine der er bedre for dig. Jeg vil sige, at elektriske barbermaskiner er noget, du skal bruge, hvis du lider af acne, men hver mand ved bedre, hvad der virker i hans tilfælde. Barber blidt og undgå at åbne eksisterende læsioner.

Til pigerne

Kosmetik er en af ​​de mindre rødder til acne. Hvis du skal igennem en aknebehandling, så vælg kun oliefri kosmetik, ellers er den gode effekt spildt. Du bør også køre test på dig selv og se, hvilke kosmetik der ikke tilstopper dine porer. Vær opmærksom på bivirkninger, hvis du bruger produkter, hvis etiketter siger "designet til ikke at tilstoppe porerne".

Hold dig væk fra solen

Ja, en solbrændthed ville se dejlig ud på dig, men du bør lære at undvære et stykke tid. Risikoen for soleksponering er ikke acceptabel, når du indser, at solen ikke kurerer acne. UV-stråler tørrer simpelthen de ydre lag af din hud og får den til at skalle væk. Men når du er væk fra solen, vil acne vende tilbage. Langvarig eksponering vil også gøre dig til en bestemt kandidat for hudkræft.

Acne er et stort problem: Hvordan finder man acnebehandling?

Acne , mest almindeligt kendt som bumser, er forundring for næsten alle ansigter og det værste mareridt for dem, der er for uheldige til at lide. Hvordan helbreder man disse bumser?

Det er den mest almindelige hudsygdom i dag. Alene i USA er næsten 60 millioner mennesker smittet med acne, hvor 85 procent af teenagere lider af det.

Acne er en lidelse, der skyldes hormoners virkning på hudens oliekirtler (talgkirtler), som fører til tilstoppede porer og udbrud af læsioner, almindeligvis kaldet bumser eller bumser. Acne læsioner forekommer normalt i ansigt, nakke, ryg, bryst og skuldre.

I modsætning til den populære tro, er acne ikke kun en teenagers sygdom. Det er en social bane og kan være oprørende og skæmmende i visse tilfælde. Det har en betydelig økonomisk indvirkning, da folk bruger mange penge på ikke-receptpligtige og receptpligtige behandlinger og terapier.

Acne tilfælde varierer fra mild til alvorligt skæmmende. Det spænder fra komedoner (hudorme og whiteheads) til knuder og cyster. Her er flere akneudtryk, der kan hjælpe dig med bedre at forstå akne.

Comedo eller Comedoner er simpelthen en tilstoppet og forstørret hårsæk. Når en comedo er åben, kaldes den normalt en hudorm. Når det er lukket eller dybt ind i huden, kaldes det normalt whitehead. Hvidhovedet adskiller sig i farve fra hudormen, fordi åbningen af ​​den tilstoppede talgfollikel til hudens overflade er lukket eller meget smal, i modsætning til hudormens udspilede follikelåbning. Hverken hudorme eller whiteheads bør klemmes eller plukkes åbne, medmindre de udvindes af en hudlæge under sterile forhold. Væv skadet ved at klemme eller plukke kan blive inficeret af stafylokokker, streptokokker og andre hudbakterier.

Papler er betændte læsioner, der normalt fremstår som små, lyserøde knopper på huden og kan være ømme ved berøring. En gruppe af meget små papler og mikrokomedoner kan være næsten usynlige, men føles "sandpapir" at røre ved. En papel er forårsaget af lokaliseret cellulær reaktion på processen med acne.

Pustler er papler toppet af pusfyldte læsioner, der kan være røde i bunden. En pustel, der dannes over en talgfollikel, har normalt et hår i midten. Aknepustler, der heler uden at udvikle sig til cystisk form, efterlader normalt ingen ar.

Noduler er faste, kuppelformede eller uregelmæssigt formede læsioner. De er almindeligvis karakteriseret ved betændelse, strækker sig ind i dybere lag af huden og kan forårsage vævsdestruktion, der resulterer i ardannelse. En knude kan være meget smertefuld. Nodulær acne er en alvorlig form for acne, der muligvis ikke reagerer på andre behandlinger end isotretinoin.

Cyster kan se ud som knuder, men er fyldt med pus, meget smertefulde og kan forårsage ardannelse. De beskrives normalt som havende en diameter på 5 mm eller mere.

Træt og træt af at se i spejlet og se de samme grimme pletter og skavanker? Irriteret over, at man aldrig kan gå ud og hygge sig, fordi folk stirrer hele tiden? Så lyder det som på høje tid, du gør noget ved det. Der er en række pålidelige acnebehandlingssystemer, der angriber både årsagerne til og virkningerne af acne overalt på din krop.

Forskellige acnebehandlinger

Acne er den mest almindelige hudlidelse, man kender i dag. Her er nogle af de forskellige acne-behandlinger, som vi har samlet til dig.

Vask dit ansigt to gange om dagen (højst tre gange) med en blid og ikke-parfumeret rengøringsmiddel. Undgå at bruge sæber, da de indeholder skrappe kemikalier og ingredienser, der kan skade din hud.

Undgå at røre dit ansigt. Stop med at lægge hænderne ved dit ansigt! Jeg er ofte skyldig i, at dette hviler min hånd på siden af ​​mit hoved, mens jeg læser. Også gnidning eller afstivning af din hage er et andet almindeligt problem, når du tænker. Undgå at gnide, røre eller ridse din hud med dine hænder. Dine hænder indeholder en masse bakterier, der kan forårsage acne-opblussen. Det er nok en af ​​de sværeste ting at undgå, da meget af hånden til ansigtskontakt i løbet af dagen, vi er ubevidste om. Gør det til en vane at undgå håndkontakt og vær bevidst om det i løbet af dagen for at undgå bakterier.
Undgå fristelsen til at plukke, prikke og klemme din acne. Dette vil sende infektionen dybere ind i huden og kan forårsage alvorlig ardannelse.

Til mild til moderat acne kan du bruge håndkøbssalver, opløsninger, lotioner eller geler, der indeholder benzoylperoxid, salicylsyre eller azelainsyre som et alternativ til benzoylperoxid. Benzoylperoxid er bedst til at dræbe P. acnes og kan reducere olieproduktionen. Resorcinol, salicylsyre og svovl hjælper med at nedbryde hudorme og whiteheads. Salicylsyre hjælper også med at reducere udskillelsen af ​​celler, der forer folliklerne i oliekirtlerne.

Topiske antibiotikaopløsninger og lotioner kan også påføres.

Tea tree olie er et naturligt antibiotikum og antibakterielt middel og virker udtørrende på huden. Det holder P. Acnes-bakterierne i skak sammen med faldende ansigtsfedtighed, hvilket gør denne olie til en værdifuld investering.

Svovl hjælper med at helbrede eksisterende pletter ved at fjerne blokering af porer.

Alfa- eller beta-hydroxysyrer (AHA eller BHA) virker ved at holde huden eksfolieret. Glykolsyre, den mest kendte af gruppen, er en nyttig adjuverende terapi til mild acne. Mandelsyre, en mindre kendt, men en, der kombinerer glykolsyrens keratolytiske egenskaber, med naturlige antibakterielle egenskaber, der hjælper med at reducere tilstedeværelsen af ​​P. acnes, kan betragtes som en mere effektiv alfa-hydroxylsyre til behandling af acnelæsioner. Det er også meget mindre irriterende end glykolsyre, en faktor, der kan være meget vigtig for dem med følsom hud, som ikke er i stand til at bruge andre midler såsom Retin-A, benzoylperoxid, svovl eller salicylsyre. Det er effektivt til behandling af milde tilfælde af acne alene og kan med succes bruges sammen med andre behandlinger mod moderat acne.

Disse behandlinger er normalt kun effektive til milde til moderate acneproblemer. Effektiviteten tager normalt flere uger eller cirka tre til seks måneder at blive bemærket. For mere alvorlige og alvorlige acnetilstande, tøv ikke med at konsultere din hudlæge.

Hvis du føler, at der er en bedre løsning på dine acneproblemer, har du ret. Du kan prøve Acne Treatment Systems. Urtepillerne dræber bakterier, de dybe ansigts- og kropsvaske åbner porerne og renser, beskyttelsescremen fungerer som et skjold for din hud.

Sådan forebygger du acne 

Ingen ønsker at have acne. Enhver person med acne ønsker at slippe af med det. Alle ønsker at forebygge acne. Desværre er det ikke alle af os, der ved, hvordan man forebygger acne. Der er ingen mirakelkur, der vil "eliminere acne på 3 dage". Der er intet mirakel. Men der er behandlingsprodukter, der vil hjælpe dig med at behandle acne. Du skal dog være opmærksom på, at du kan forhindre, at akne opstår.

Acnefakta

Fakta nummer et. Kosmetikindustrien tjener milliarder af dollars på den offentlige søgen efter fantastisk hud. De bruger pengene til at annoncere og forevige deres produkter. Lad dig ikke narre af hypen.

Faktum nummer to. Der er mange faktorer, der bidrager til tilstopning af porer: som dehydreret hud, forkert rensning, overdreven olieproduktion, overdreven ophobning af døde hudceller, hormoner, overdreven svedtendens, snavset arbejde eller legemiljøer, genetik, makeup, fingre i ansigtet, allergiske reaktioner, en kost med højt sukkerindhold og mange andre.

Faktum nummer tre. De fleste hudurenheder skyldes tilstoppede porer, så den bedste måde at få den smukke hud på er at rense dine porer.

Sådan forebygger du acne

1. Undgå oliebaserede produkter såsom ansigtscremer, vask og kosmetik. Kig efter produkter, der er "ikke-komedogene", det betyder, at det ikke vil tilstoppe dine porer.

2. Bær ikke et stramt pandebånd, baseballhat og/eller hjelm, når du træner eller dyrker sport, og sørg for at vaske de svedvåde ting, hver gang du har dem på.

3. Hold huden hydreret og fugtig, så dine celler kan fungere korrekt. Fugt dit ansigt med milde, ikke-komedogene fugtighedscreme for at holde det hydreret. Fugtgivende er en nødvendighed. Igen er produktet med den mindste mængde kemiske tilsætningsstoffer det bedste. Brug altid en let fugtighedscreme i dit ansigt efter rensning.

4. Rens dine porer med en alkoholfri toner eller hudbalsam på bomuldskugler. Forsøg ikke at skrubbe hårdt, ellers vil du strippe og beskadige din hud. Selv efter at du har skyllet dit ansigt, hvis du ikke fjerner resten af ​​rensemiddel og løsnede rester af snavs, vil du kun indlejre det snavs dybere ind i porerne, mens du lægger serum og fugtighedscreme ovenpå. Den absolut bedste måde at udføre denne dybe porerensning på er med en alkoholfri toner eller hudbalsam på bomuldskugler. Der er ingen grund til at skade din hud ved kraftig skrubning eller hårde syrer, tørre blot med toner fugtige vatkugler, indtil den sidste bomuld bliver helt hvid.

5. Astringenter, salicylsyre, retinsyrer og glykolsyrer arbejder alle for at forhindre porer i at tilstoppe. Vær opmærksom på nogle aktive ingredienser som benzoylperoxid, disse ingredienser kan forårsage store bivirkninger.
Så der, det er ultralette trin til at eliminere eller mindske dit problem, start i dag. Skønhed starter med din hud.

Dette er 5 vigtige råd. Der er endnu flere, og glem ikke at overveje aknebehandlingsprodukterne.

Urte-aknebehandlinger

Der er nogle urteprodukter til behandling af acne, der kan hjælpe dig med at holde din hud sund. Lad os tage et kig på deres ingredienser.

 

Mælkebøtte (rod)

 

En så udbredt urteagtig plante som mælkebøtte af solsikke eller Asteraceae-familien er kendt for afgiftende egenskaber. Derfor fungerer den perfekt, når hudpletter behandles med dens hjælp.

 

Denne sædvanlige buks på vores gårdhave indeholder en masse stoffer, der er nyttige for vores krop: cholin, bitre forbindelser, inulin, calcium, kiselsyre, natrium, svovl og kalium, som også er stærkt koncentreret i de friske blade.

Purple Coneflower (pulver)

 

Echinacea stimulerer immunsystemet, da det bidrager til produktionen af ​​bestemte hvide blodlegemer. Det gør også cellevæggene stærkere, derfor er personen mindre udsat for risiko forårsaget af vira og bakterier. De er ikke i stand til at bryde igennem væggene, der er godt beskyttet. Sådan kan du passe på din hud og holde betændelsestilstande i skak. Planten vokser som en vildblomst i Canada og USA. På nuværende tidspunkt kan den også findes i Europa og Asien samt en kulturplante.

 

Denne plante er også god mod forkølelse og influenza på grund af dens immunstyrkende egenskaber. Det skal tages oralt. Når det påføres topisk, behandler det sådanne hudsygdomme og eksem, psoriaser og insektbid. På grund af dets antimikrobielle egenskaber kan Coneflower hæmme bakterier og bremse dannelsen af ​​pus.

Burdock (rod)

 

Burdock vokser næsten overalt: i det nordlige USA, Asien og Europa. I evigheder har dens blade og rødder været brugt til at behandle næsten alle hudlidelser og sygdomme som akne, eksem, hudkræft og andre. Burre hjælper med at genoprette hudens glathed og har en mild antibiotisk virkning.

Yellow Dock (rod)

 

Denne flerårige blomstrende plante er kendt som en generel systematisk toner. Dens blade er en fremragende kilde til vitamin A, protein, jern og kalium. Det er normalt kombineret med sarsaparilla i salver, cremer og afkog mod kroniske hudlidelser, for eksempel psoriaser, eksem, hududslæt. Kombinationen af ​​disse to planter er effektiv på grund af kombinationen af ​​den astringerende tannis og purgative anthraquinoner, der har aktive antimikrobielle egenskaber.

Cayenne (40 HU)

 

Den krydrede og varme smag af rød peber cayenne har en komponent, der omtales som capsaicin, som, når den bruges lokalt på hudområdet, kan reducere smerte og irritation. Denne lignende beroligende funktion kan hjælpe med at eliminere kløe og irritation forårsaget af hudpsoriasis. Cayennepeber virker som et bæremiddel, der kan aktivere og hjælpe aktiviteten af ​​nogle andre elementer til hudens oliekirtler og hudporer.

Rødkløver (blomst)

 

Rødkløver er kendt for at være rig på essentielle vitaminer til huden, såsom vitamin A og vitamin B-kompleks. Det bruges til at fjerne toksiner fra blod. I gamle tider blev friske blomster hakket og påført direkte på huden for at behandle insektbid af betændelse. I dag er rødkløverekstrakt en af ​​bestanddelene i cremer og lotioner mod hudsygdomme som psoriasis.

Roden af ​​lakrids

Denne sødblomstrede urt er blevet brugt i århundreder i Ayurveda og traditionel kinesisk medicin. Indtages i passende mængder kan det reducere hudbetændelser og rødme, behandle dermatitis og nogle infektioner. Lakrids bruges også som hudlysner og som blødgørende middel i rensemidler og cremer.

Vi opfordrer ikke til at lave en sådan blanding på dit køkkenbord. Husk disse effektive planter, når du anskaffer dig produkter til aknebehandling. Med sådanne ingredienser vil du være i stand til at få den ønskede effekt.

Hvordan finder du den bedste løsning til acnebehandling?

Når du vælger en aknebehandlingsløsning, du vil have det til at virke, og du vil have det til en rimelig pris. Du kan blive frustreret, mens du vælger de bedste acne-bekæmpende produkter til dig på grund af overflod af dem på markedet i dag.

Der er fantastiske tips, der kan gøre det meget nemmere at vælge det rigtige produkt for dig.

1. Retningslinjer anbefalet af FDA

Der er et par anbefalinger til at vælge en urtebaseret anti acne behandling. Fødevarestyrelsens nye regler sikrer eksempelvis, at de økologiske eller naturlægemidler:

• Alle sikkerhedsstandarder skal tages i betragtning

• Er fri for skadelige ingredienser, forurenende stoffer eller urenheder

• Produktet skal mærkes korrekt i overensstemmelse med retningslinjer fastsat af standarderne.

Som du kan se, er det en god idé at bruge de samme FDA-anbefalede retningslinjer, når du vælger en anti-akne creme, lotion, olie eller andet lignende produkt.

2. Er det klinisk testet?

Vi lever i en epoke med evidensbaseret medicin og bør basere vores dømmekraft på reelle vidnesbyrd og rene fakta og beviser, og ikke kun nøgne påstande. Vælg derfor et godt, multikomponent acnehjælpemiddel, som har ingredienser, der er klinisk testet af tid og erfaring, og som er blevet anbefalet af kvalificeret sundhedspersonale og læger til daglig brug.

3. Er den fuldstændig kompatibel?

Kosttilskud af høj kvalitet er produceret i overensstemmelse med formlerne, som minimerer risikoen for mulige eftervirkninger for størstedelen af ​​køberne. Dem, der leder efter det effektive hudplejesystem, bør finde det, der er godt for folk uanset alder og køn. Besøg forum for acnebehandling og gennemse anmeldelser. Dit produkt skal vurderes til at give lige hurtige og bedste resultater hos unge voksne såvel som hos midaldrende og ældre kvinder og mænd.

4. Er det risikofrit?

Nogle anti-akne-programmer har bivirkninger ligesom traditionel medicin. Undersøg derfor, når du vælger dit produkt, om dette hudplejetilskud er fri for uønskede virkninger på din krop.

Den enkleste måde at gøre det på er at studere godt alle acne-fora, du kan finde, og se, om det produkt, du vil bruge, har en godkendelse fra en velkendt stor international autoritet på sundhed. For at opsummere, vær opmærksom på flertallets mening, fordi det vil være den rigtige. Du kan finde det bedste produkt til din hud, hvis du tager denne faktor i betragtning.

5. Sammenlign og se, om produktet er overkommeligt og økonomisk

Hudplejeprodukt til acnepatienter kan ikke kaldes det bedste, medmindre det er overkommeligt. Således ville et produkt, der giver dig mere for mindre, være det bedste valg.

Hvis du går på apoteket, vil du se mange produkter af forskellige typer i det. Alle af dem er rettet mod at bekæmpe acne. Du vil se lotioner, hudplejecremer, kosttilskud, lotioner, olier for at forhindre problemet. Der er mange mærker, der producerer naturlige produkter, men det er ikke alle, der fungerer korrekt for at give et godt resultat. Selv de produkter, der ofte bruges, kan føre til uønskede virkninger.

Det vigtigste er at tage hensyn til anmeldelser fra andre mennesker, der forsøger at behandle deres tilstande med dette eller hint produkt og derefter dele indtrykkene og informere andre brugere, om produktet var nyttigt.

Piller til aknebehandling uden kirurgi 

Mænd og kvinder forsøger ofte at behandle akne og forbedre deres udseende, overveje kemiske teknikker, der kan have temmelig uønskede, endda livstruende virkninger, indtil de ender med kirurgisk indgreb. Men nu forstår mange mennesker, at den sikreste måde at få det ønskede resultat på er at tage medicin af naturlig oprindelse.

Hele din krop vil være sund, når der bruges naturlægemidler. Du kan mindske smerter og forebygge helbredsproblemer, hvis du vælger naturlige produkter. Gør din fysiske tilstand til en førsteprioritet. Naturlige aknebehandlingspiller giver strålende resultater og er absolut sikre. Hvis du beslutter dig for at tage acne behandling piller af naturlig oprindelse, vil du bemærke resultaterne meget snart. Du vil ikke lide af nogen komplikationer, da disse piller ikke indeholder unaturlige ingredienser og konserveringsmidler. Efter blot et par dage med at tage kosttilskuddene vil du have klar hud i ansigtet, din krops acne vil også forsvinde. Du slipper for ældningstegn som rynker eller strækmærker.

Acne behandling piller indeholder en urt kaldet "Elixir of Youth". Ifølge legenden blev planten tidligere brugt til at behandle alle hudsygdomme. Urten vokser ikke meget, og den blomstrer kun to gange om året. Derfor tager det tid og kræfter at udvinde nyttige stoffer. Ifølge forskningen indeholder disse urter biologiske ingredienser, der gør din hud ren. Acne behandling piller kan give dig, hvad du har brug for, og du vil booste din selvtillid.

Acne behandling piller kan komme med vitamin E, som også er en god antioxidant og fugtighedscreme . Klar ansigtshud vil få dig til at føle dig ung, og vil bidrage til forbedret selvtillid - alt sammen uden mulige bivirkninger!

Naturlige aknebehandlingsprodukter

Så du er allerede moden med midlerne til din kamp, ​​og du har allerede valgt din måde, som du vil give ingen anger til acne, og du vil ødelægge enhver acne, der vises på din hud, enten på skuldre eller ben eller arme eller hvor som helst. Men spørgsmålet er åbent med netop de midler, som du vil bruge i din kamp. Ja, sagen handler om naturlig behandling af acne.

Der er mange årsager til acne. Disse årsager er simpelthen alsidige, så det sker, at du bare ikke ved, hvor disse ulækre pletter er kommet fra. Acne kan være forårsaget af hormoner eller usunde omgivelser - det ser bare ud til at dukke op fra ingenting! Men årsagen er bestemt altid til stede.

Sådanne mange forskellige årsager udløser en lang række naturlige behandlingsmuligheder for acne. Normalt bevises de med tests eller med brede praktiske anvendelser, men ikke desto mindre kan du ikke forudsige, om nogen af ​​dem vil være virkelig nyttige i dit tilfælde. Men lad så mange forskellige valg give frihed til dine handlinger. Der er mange produkttyper, og hver af dem har forskellig handling.

Det, der er virkelig vigtigt ved valg af anti-acne præparat, er at læse anmeldelserne. Det er selvfølgelig ikke kun tilfældet med præparat mod acne. Produktanmeldelser er ikke skrevet for sjov. Hvad skal du være opmærksom på ved at læse acne naturlig behandlingsanmeldelser? Meget ofte skrives det, at produkterne kun anbefales efter lægepåtegninger. I dette tilfælde er det uden tvivl bedre at konsultere en god specialist, før du bruger sådanne præparater.

En produktanmeldelse kan også give dig kort information om produktets omdømme. Prøv at få alle oplysninger om referencer fra det firma, der producerer dette produkt, ud.

Hvad du også bør henvise til er pengene-tilbage-garanti. Dette er også den del af omdømme, produktsikkerhed og en vigtig faktor som en enkelt ting - hvis du vil blive betalt tilbage i tilfælde af fejl i forberedelsen til at besejre din acne, vil du i det mindste ikke tabe penge. Desværre er tabt tid allerede garanteret.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

En omfattende guide til brystforstørrelse: naturlige midler eller kirurgi?

Brystforøgelse Hundredtusindvis af kvinder over hele verden ville ønske, at de havde større bryster. Ikke desto mindre vil størstedelen af ​​disse kvinder aldrig forfølge nogen form for brystforstørrelse. Selvom de ville elske at have større bryster, er disse kvinder ikke villige til at udsætte sig selv for farerne eller fornærmelserne ved brystforstørrelsesoperationer - og hvem kunne bebrejde dem? Helt ærligt, de fleste brystforstørrelsesoperationer skaber mindre end perfekte resultater. Selv kvinder, der vælger en beskeden B-kop- eller C-kop-forbedring, kan ende med unaturlige eller ujævne implantater. Når man tænker på, at kvinder med implantater har en stigning på 21 procent i kræft, synes operationen næppe det værd. De fleste intelligente kvinder vil hellere leve med en skuffende A-kop end at bruge tusindvis af dollars på at bringe deres helbred i fare for at få større bryster. Den gode nyhed er, at der er et helt naturligt urtealternativ. Undersøgelser viser, at kvinder, der tag

Forståelse af mandlig infertilitet: Hvordan fremmer man mandlig reproduktiv sundhed?

Der er nogle par, der bare ikke kan blive gravide efter mange forsøg inden for et år. Når problemet identificeres at være hos manden, omtales det som mandlig infertilitet. Ifølge statistikker udgør mandlig infertilitet en tredjedel af de rapporterede infertilitetstilfælde. En mand er diagnosticeret med mandlig infertilitet , når der er et problem med hans ejakulation eller hans sædtal. Ejakulation er, når sæd frigives gennem penis under orgasme. Når manden ikke kan frigive sæd ordentligt for at gøre kvinden gravid, kan han lide af: erektil dysfunktion, for tidlig ejakulation, retrograd ejakulation (hvor sæden skubbes tilbage i blæren) eller komplikationer fra operation eller strålebehandling. En mands sæd kan også være "unormal", som siges at være misdannet og har en kort levetid. Sæden kunne således ikke "svømme" korrekt. Dette skyldes unormal udvikling eller betændelse i testiklerne og hævede vener i pungen. Denne tilstand opvarmer indersiden af ​​pungen og kan

Den komplette guide til acnemedicin og -behandlinger

Hvad er acne? Acne tales om af alle, og derfor er en definition af dette udtryk påkrævet. Acne er et udtryk, der typisk anvendes på porer, der er låst af talg (hvide hoveder og hudorme med andre ord), pustler, knuder eller blærer, der påvirker ens ansigt, nakke, skuldre, bryst, ryg, øvre dele af ben og arme. Acne er et stort problem for næsten alle unge og en del voksne, og det varer i nogen tid. Dette problem er typisk for mennesker af forskellige aldre, racer og køn. Et stort antal mennesker i alle lande i verden lider af det. Det værste ved acne er et grimt udseende af pustler og ar, som ofte er konsekvenser af acne. Acne har en betydelig social effekt. Grimme pustler får mange mennesker til at skynde sig til et apotek eller et apotek, fordi folk tror, ​​at acne har en negativ indflydelse på deres forhold til hinanden. Årligt bruger folk tusindvis af millioner af USD på verdensplan for at købe acneprodukter. Typer af acne Bumser er den mest udbredte type acne, og det er d